Emmy A
/

Cyclist 

 

Om mig

Namn: Emmy Andersson

Ålder: 880322

Uppväxt: Nybro

Längd: 160 cm

Typ av cyklist: allround 

Gillar förutom cykling: kaffe, mat, vin, klackar och rött läppstift 

Jag är cyklist och den eviga studenten som nu fått sluta studera på grund av att CSN inte vill ge mig mer lån. Drivs av att bli den bästa versionen av mig både som elitcyklist och som privatperson. På det privatplanet betyder det att jag bland annat drivs av orättvisor, främst de som uppkommer på grund av intersektionalitet. Jag älskar att cykla men jag tränar inte för att det är kul utan för att bli bäst på tävlingar, för det är kul.

Annan onödig kuriosa är att jag började cykla när jag bodde i Malmö och läste min kandidat i mänskliga rättigheter, detta var i slutet av 2009. Mina första tre år på cykel var jag solskenscyklist och följde mina akademiska drömmar. Gjorde praktik i Washington DC och jobbade 4 månader i Frankrike efter min kandidat. De två tillfällen som skulle vara ett steg framåt i min privata karriär blev mest knuffar åt att börja tävla. I Washington ville klubben jag cyklade med att jag skulle tävla och i frankrike så fick jag höra det på varje tisdags träningstävling. Så då bestämde jag med. 2013 började jag åka på en del tävlingar. Förra året var det år jag tog det mest seriöst då jag de två första åren blev sjuk hela tiden Nu äter jag inte mjölkprotein och tränar mentalt och då kan jag vara frisk nästan hela tiden, iaf mer som en vanlig person. 

2015 uppnådde jag mina bästa resultat med ett brons på kortbane SM och laget tog även brons i Tempo. Jag testade även på bättre 2015 och tävlade i Beligen, Danmark, Irland vilket var roligt och lärorikt. 

2016 körde jag för Team Crescent D.A.R.E det blev ett lärorikt år, med mina första UCI lopp och en chans att köra Ladies tour of Norway vilket varit en dröm i flera år. Jag fick även uppleva hur ett riktigt bra lagarbete kan se ut. Det blev även flera krascher som skapade hjärnspöken men tack vare åkstyrka hade jag ändå en hyfsad säsong och laget en kanon säsong. 


Nu 2017 kommer jag köra för De Sprinters Malderen ett belgiskt lag som jag hoppas kommer ta mig ett steg till i min utveckling. Så vill ni veta hur det går för mig följ mig här på bloggen. I Sverige kommer jag cykla för Team Cykelogen Cykelklubb.